kezdokep
irasok

 

Babylon Ősnyelv Akadémia
Előszó | Alapvetés | Nyelvünk szerkezete

Alapvetés

A cél érdekében munkának megfelelő mederben kell folynia. Nem engedhetem a cél nélküli csapongásokat. A kutatás vezérfonala A magyar nyelv misztériuma (A hét hangra épülő ősnyelv) című művem. Természetesen nyitott vagyok más elméletek befogadására is, de most az én elgondolásomat kell igazolnunk vagy elvetnünk. A feladat ez, és nem kevés. Azok részére, akik nem rendelkeznek az említett kötettel egy rövid összefoglalót bocsátok a rendelkezésükre. Semmiféle bonyolult eljárásra nem kell gondolni, a nyelvünk nagyon egyszerű felépítésű. A kutatás tulajdonképpen egy időutazás. A résztvevőknek bele kell bújnia a kőkori (vagy még régebbi) ember bőrébe, s annak szemével látni a világot. Pl. miért gondolhatta az akkori ember a Napról, hogy az a teremtő isten?

Csak a szavak mai és régi formájával foglalkozunk. A legkevésbé fontos, hogy ki mit írt vagy gondolt róluk. Tehát csakis a csupasz szó és annak kapcsolatai!

Az oldal szerzői jogai dr. Lónay Gyulát illetik, a honlapon megjelenő olvasói gondolatokat az olvasó hozzájárulása szerint az író kiadványaiban névvel vagy név nélkül szerepeltetheti.